Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

7. reli starodobnikov Trst - Dunaj 2009 27. - 29. avgust 2009l

14.08.2009 :: Novice   

   

3 dnevi - 2 razreda - 1 cilj

"Drive safe but fast"

Tako kot lani, bosta tudi na 7. reliju starodobnih vozil Trst-Dunaj nastopila zakonca Prebil, ki prihajata iz Horjula. Njun avtomobil ostaja izredno natančno obnovljeni porsche 911 SC targa izdelan leta 1980. Glavno vodilo njunega letošnjega nastopa je napredovati v primerjavi z lansko uvrstitvijo in se ob tem kar se da najbolje imeti in zabavati.

 

?Tudi letos sva se z Ĺľeno odločila sodelovati na mednarodnem reliju starodobnih vozil Trst-Dunaj,? je navdušeno ob oddaji prijavnice izjavil Bogomil Prebil: ?predvsem iz poslovnih nagibov - promoviranje blagovne znamke najinega sponzorja PREKOM d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo in obnovo nadomestnih delov prav za takšna vozila, kot ga voziva in s tem programom sodeluje skoraj z vsemi pomembnejšimi trgi (Evropa, Amerika, Avstralija). Lansko leto je predstavljalo sodelovanje na reliju le izziv, da z na novo restavriranim vozilom pripeljeva do konca, brez kakršnega koli znanja o pravilih tekmovanja starodobnikov, kar nama je tudi uspelo. Letos, upava, da bova najin rezultat izboljšala in prišla do konca brez kakšnih večjih problemov.? Več o podjetju, ki ga bosta predstavljala si lahko preberete na spletni strani www.prekom.si.

 

Zanju se bo reli, kot tudi za vse ostale udeleĹľence, pričel Ĺľe v sredo, 26. avgusta na hrvaškem dirkališču Grobnik kjer bodo potekali tehnični pregledi. V skupini Regularity so prijavljena serijska starodobna vozila, ki tekmujejo na povprečno prevoĹľen čas na določenih razdaljah. Kompleksno zasnovana pravila marsikateremu tekmovalcu, predvsem pa sovozniku, zagotovo pospešijo barvanje las na sivi odtenek. Zanimivi avtomobili v tej skupini so še maserati sebring serije 1 iz leta 1963, renault alpine A 110 (let. 1976), lagonda T2-compressor (let. 1930), mercedes benz W121 ponton (let. 1959), lancia flaminia zagato (let. 1959) in ostali porscheji, ferrariji, fiati, triumphi, ipd? Vsekakor pa bo še več zanimanja poĹľela skupina Race, kjer bo med drugimi na štartu stal tudi zgodovinski dirkalnik ford GT 40, ki je leta 1968 prestal vztrajnostno dirko 24 ur Le Mansa.