Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Akrapoviè dvignil Porsche GT3 na še višjo raven

06.06.2015 :: Tuning predstavitve   

   

   

   

   

   

   

   

   
Več slik ...

Podjetje Akrapoviè je predstavilo novo serijo izpušnih sistemov za Porsche 911 GT3 (991), ki bo razvnela vaše èute in še izboljšala enega izmed vrhunskih avtomobilov proizvajalca iz nemškega Zuffenhausna.

Na podlagi izkušenj, pridobljenih z intenzivnim delom v dirkalnem svetu, so v podjetju Akrapoviè razvili štiri nove izpušne sisteme in zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken za Porsche 911 GT3, ki bodo zagotovo všeè vsem voznikom in bodo iz Ĺľe tako izjemnega avtomobila iztisnili še veè.

Akrapovièevi izpušni sistemi iz linije Slip-On so prvi korak v postopku predelave izpušnega sistema, pri èemer dušilec z lahkoto namestimo na GT3. Sistem iz linije Slip-On iz visokokakovostnega titana, zaokroĹľen s privlaènima okroglima dvojnima izhodoma, ima homologacijo EC/ECE in ustreza standardom CARB glede izpušnih plinov. Poveèa moè GT3, zmanjša njegovo teĹľo ter mu da prepoznavni Akrapovièev zvok.

Sistem iz linije Sports Cup je naslednji korak v postopku predelave izpušnega sistema. Narejen je iz visokokakovostnega titana. Sistem je oblikovan tako, da originalni kolektorja s katalizatorji ostaneta, kjer sta. Vkljuèuje konèni dušilec iz titana in izvrstno prilegajoèe se povezovalne cevi, vse skupaj pa zaokroĹľa par èudovito oblikovanih izhodov iz titana. Sistem iz linije Sports Cup je namenjen predvsem rabi na dirkaški stezi in temu primerno poveèa tudi moè in navor motorja (+14,4 kW pri 3.900 v/min, 39 Nm pri 3.900 v/min). Z neverjetnim 72 % (21 kg) prihrankom na teĹľi na zadnji osi v primerjavi s serijskim sistemom izboljša tudi vodljivost vozila.

Izpušni sistem iz titana iz linije Evolution omogoèa prirastek na moèi in navoru motorja (+7,4 kW pri 8.000 v/min, 27,3 Nm pri 3.850 v/min), zmanjša skupno teĹľo avtomobila in izboljša njegovo vodljivost. Ima lepo oblikovane linije, izdelan pa je s posebno pozornostjo do detajlov, vkljuèno z litimi deli, izdelanimi v Akrapovièevi livarni titana. Skupaj s premazom, ki zagotavlja veèjo trpeĹľnost, je sistem naravnost veselje pogledati. Vkljuèuje športna katalizatorja (100 cpsi) in stranska dušilca. Z vgrajenima katalizatorjema in izpušnima ventiloma uprizori pravi napad na vaše èute. Ko sta ventila odprta, sistem iz linije Evolution zveni kot pravi dirkaški sistem iz linije Evolution Race, pri zaprtih ventilih pa je zvok blaĹľji in primeren za vsakdanjo voĹľnjo. Akrapovièevi strokovnjaki za zvok so poskrbeli za to, da ima izpušni sistem iz linije Evolution bolj športen in moènejši, rohneè zvok. Višji kot so vrtljaji pri odprtih ventilih, boljši je zvok, obenem pa se poveèa tudi zmogljivost vozila. Vse to zagotavlja zares enkratno senzorièno izkušnjo.

Izpušni sistem iz linije Evolution Race je izredno lepo oblikovan sistem, izdelan iz visokokakovostnega titana in prevleèen s premazom, zaradi katerega se izpuh ne razbarva, je odporen na praske in se laĹľje èisti. Izdelan je za dirkaške steze in temu primerno izboljša tudi zmogljivost avtomobila (+14,6 kW pri 3.950 v/min, 50,6 Nm pri 3.900 v/min). Novi Akrapovièev sistem odraĹľa èisto kakovost, od vrhunsko oblikovanih kolektorjev iz titana, športnih katalizatorjev z gostoto celic 100 cpsi in prirobnic iz titana, ulitih v Akrapovièevi livarni, vse do privlaènih okroglih izhodov iz titana. Sistem je oblikovan tako, da z višanjem vrtljajev (od 3.000 v/min pa vse do konca) veèa moè in navor motorja, poleg tega pa zmanjša tudi teĹľo vozila in tako omogoèa boljšo vodljivost. Z njim se avtomobil spremeni v pravi dirkalnik, ki rohni v globokih, glasnih in mogoènih Akrapovièevih tonih.

Vizualno podobo Akrapovièevih sistemov lahko še izboljšamo z opcijskim zadnjim difuzorjem iz ogljikovih vlaken, zaradi katerega bo GT3 zares izstopal. Difuzor je roèno izdelan iz najboljših materialov in oblikovan tako, da še polepša unikatni videz izhodov iz titana. Vsak zahtevnejši lastnik ga preprosto mora imeti. Ima homologacijo ABE, okolici pa sporoèa, da se z GT3 res ne gre šaliti, tudi èe stoji na mestu.

vir: Akrapoviè